Tiistai aamuna soitin eläinlääkärille, kun Sandra oli jo pari päivää ollut todella vaisu, ei syönyt, ei leikkinyt, ei ollut ollenkaan oma itsensä. Ajattelin että tassussa ollut haava olisi tulehtunut, ja koiran vaisu olemus johtuisi kuumeesta, vaikka haava kyllä näytti ihan siistiltä. Saimme ajan heti kolmen tunnin päähän. Lääkäri  katsoi haavaa, ja totesi sen olevan siisti, minkä olin itsekin jo todennut. Oireet eivät siis johtuneet siitä. Lääkäri kysyi koska koiralla on ollut juoksu, ja olenko huomannut jotain vuotoja nyt? Juoksu oli joulukuussa, ja ei, en ole mitään vuotoja havainnut. Sekin vielä tarkistettiin, eikä Sandra tosiaan vuotanut. Lääkäri sanoi kuitenkin varmuuden vuoksi tarkistavansa kohdun ultralla, kun kyseessä on narttukoira. Ja sieltähän syy vaisuun käytökseen sitten löytyi. Kohtu oli tulehtunut ja ultrassa näkyi mustaina laikkuina selviä märkäpesäkkeitä. Jostain syystä tulehdus oli pysynyt oireettomana, joten en olisi iki maailmassa voinut kuvitella että lääkärikäyntimme saisi sellaisen käänteen. Eläinlääkäri kertoi mahdollisuudet; voimme koittaa lääkehoitoa, mutta tulos tuskin on hyvä, kun tulehduksesta ei ole ulkoisia merkkejä (siis tilanne kohdussa oli jo melko paha), tai leikataan kohtu saman tien pois. Mikäli päädytään lääkehoitoon, ja se ei auta, on leikkaus tehtävä kiireellisesti, ja koiran kunto saattaa olla silloin entistäkin huonompi, mikä tietenkin huonontaa leikkauksen onnistumis mahdollisuutta. En halunnut vaarantaa Sandran terveyttä, joten heitin hyvästit pennutushaaveille ja jätin koiran leikattavaksi. Leikkaus meni hyvin, kiitos siitä eläinlääkäri Krista Pesoselle! Ja kiitos muutenkin hyvästä palvelusta Pitkäniemen eläinlääkäriasemalle.

1371026.jpg

Talvipäivien viettäminen sisällä siis jatkuu... Sandra vihaa kauluria, kun se on koko ajan tiellä, mutta muuten vointi alkaa olla jo ihan hyvä. Ruokakin maistuu pikku hiljaa paremmin. Haava on siisti, toivottavasti pysyykin sellaisena: (kuva on valitettavasti epätarkka)

1371027.jpg

Yritämme ajatella asiaa positiivisella mielellä; enää ei tarvitse varoa naapurin uroskoiraa ja elämä täällä maalla helpottuu :)

1371029.jpg

Sandra ja Emma lähettävät talvisia terveisiä kaikille ystävilleen!